skip to Main Content

Stoeptegels dienen als kompas in Boven ‘t IJ

Stoeptegels Dienen Als Kompas In Boven ‘t IJ

Ontmoetingscentrum Odensehuis ligt dicht bij winkelcentrum Boven ’t IJ. Toch raken dementerenden onderweg geregeld de weg kwijt. Om hun richting te geven, is de route aangepast.

Sinds 18 juli staan er symbolen op stoeptegels tussen het Odensehuis en winkelcentrum Boven ’t IJ. Eén symbool staat voor het Odensehuis, een ontmoetingsplaats voor ouderen met beginnende dementie en hun naasten. Het tweede symbool, een winkelwagentje, staat voor de route naar het winkelcentrum. Met pijlen is de looprichting aangegeven.

De boodschappenroute is een initiatief van het Odensehuis, in samenwerking met Stadsdeel Noord en de winkeliersvereniging van winkelcentrum Boven ’t IJ. De route helpt dementerenden om zo lang mogelijk zelfstandig hun boodschappen te kunnen doen. Zelfstandigheid versterkt het gevoel van eigenwaarde.

Winkeliers van het winkelcentrum hebben een training gedaan om vertrouwd te raken met dementerende ouderen. Deelnemende winkels hebben een vignet bij de ingang van de winkel geplakt. Bewustwording bij winkeliers draagt ook bij aan een dementievriendelijke omgeving. In Noord wonen relatief veel mensen van boven de 70. Onder hen bevinden zich steeds meer mensen met dementie.

Back To Top
×Close search
Zoeken