skip to Main Content

Stickeractie voor schoon IJmeer

Op IJburg Is De Stickeractie ‘Plastic Soep’.

Waterflesjes, plastic doppen en zakjes horen in de vuilnisbak, niet in het IJmeer. Om bewoners bewust te maken, is op IJburg de actie ‘Plastic soep begint op onze stoep’ gestart.

OOST – Alle bewoners van IJburg krijgen deze zomer een sticker in hun brievenbus. Hiermee kunnen ze aangeven dat ze meedoen met de actie om de eigen stoep schoon te houden. Met stickeractie ‘Plastic soep begint op onze stoep’ vragen de vrijwilligers van IJburg Schoon aandacht voor al het plastic materiaal dat vanaf de stoep in het IJmeer terechtkomt. Esther de Brouwer van IJburg Schoon is initiatiefnemer van de stickeractie. Zij liet weten: ,,IJburg is omringd door water. IJburg leeft samen met het water. Dat maakt IJburg tot een kwetsbare plek voor watervervuiling. Alles wat vanaf IJburg in het water van het IJmeer waait, verdwijnt in het open water. De plastics veroorzaken schade aan de natuur onder water, aan het leven in het water.”

Bewustwording

Plastic Soep is de verzameling plastics in het water. Waterflesjes, doppen, zakjes, verpakkingen van spullen, maar ook mondkapjes. De harde wind in combinatie met afval naast de containers en volle vuilnisbakken zorgt ervoor dat veel afval in het water rond IJburg waait. Esther: ,,Maar we kunnen het zelf anders gaan doen. Als we met zijn allen het zwerfvuil en andere plastics opruimen op de stoep voor ons huis, waait het materiaal niet meer over de straat, het water in. Met de sticker ‘Plastic soep begint op onze stoep’ vergroten we deze bewustwording. Plak de sticker op raam of brievenbus. Haal plastics van de straat en houd ze uit het water. En help zo mee aan de bescherming van het IJmeer.”

(Foto: City)

Lees ook…

Onderzoek naar aardwarmte in Oost

Back To Top
Zoeken