skip to Main Content

Stichting Steun Emma kiest veelbelovende onderzoeken

Stichting Steun Emma Kiest Veelbelovende Onderzoeken

Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis in Zuidoost steunt elk jaar onderzoeken die bijdragen aan de genezing en het welzijn van kinderen. Welke veelbelovende onderzoeken krijgen dit jaar steun?  

ZUIDOOST – Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis geeft elk jaar geld aan een aantal onderzoeken. Dit jaar gaat er geld naar Neonatale Marfan en 3D-technologie voor beademingsmakers. Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis is een in Zuidoost gevestigde stichting die ieder kind het recht op maximaal leven wil geven. Er wordt financiële en materiële steun geboden aan het in 1865 opgerichte Emma Kinderziekenhuis, inmiddels eveneens gevestigd in het AMC in Zuidoost. Bij deze steun wordt in het bijzonder gekeken naar wetenschappelijk onderzoek, welzijn en voorlichting en educatie. Wetenschappers kunnen zich met hun onderzoek melden bij deze stichting. De meest veelbelovende onderzoeken ontvangen financiering om de eerste fase van een onderzoek te starten. De aanvraagronde van 2020 is onlangs afgesloten.

Elektronische neus
Vijf onderzoeken zijn geselecteerd en zullen steun ontvangen. De geslecteerde onderzoeken zijn: ‘De beste behandeling voor kinderen en jongeren met schildklierkanker’; Inzet van 3D-technologie in voor beademingsmaskers op maat’; ‘Van ziekenhuis naar thuis, hoe kunnen we meten wat gezinnen écht helpt?’; ‘Elektronische neus voorspelt overlevingskans ondervoede kinderen’; ‘Een onderzoek naar het ernstige syndroom Neonatale Marfan’. Wie wil doneren aan Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis of meer informatie wenst over de geselecteerde onderzoeken die dit jaar steun ontvangen, kan terecht op steunemma.nl.

(Foto 1: Stadsarchief Amsterdam / Ino Roël)
Back To Top
×Close search
Zoeken