skip to Main Content

Stem van Nieuw-West: langzamer op Calandlaan

Via De Stem van Nieuw-West heeft buurtbewoner Joris Wolthers een verzoek ingediend om het gedeelte van de Pieter Calandlaan tussen de Louis Bouwmeesterstraat en Meer en Vaart vrijliggende fietspaden en zebrapaden te geven.

NIEUW-WEST – ,,Op dit deel van de Pieter Calandlaan (het deel tussen de Louis Bouwmeesterstraat en Meer en Vaart, red.) wordt vaak hard gereden door automobilisten”, constateert Joris Wolthers op de website van De Stem van Nieuw-West. De Stem van Nieuw-West is een online stemmodule waarop bewoners plannen voor het stadsdeel kunnen indienen. Bij honderd stemmen wordt een plan besproken in de stadsdeelcommissie. Volgens Wolthers rijden auto’s hier soms wel tachtig of honderd kilometer per uur en wordt er soms gevaarlijk ingehaald. Hij denkt dat dit komt doordat de weg hier vrij breed is en er weinig zijstraten zijn. Omdat het fietspad hier niet vrijliggend is, geeft dat fietsers een onveilig gevoel. Doordat er geen zebrapaden zijn, is er volgens Wolthers ook nog eens weinig verbinding tussen het noorden en zuiden van de straat. Hij vindt het tijd worden voor een herstructurering. ,,Er is genoeg ruimte om in de bestaande breedte van de weg vrijliggende fietspaden te maken waardoor het wegdek wat minder breed wordt.” Hij denkt dat dit al helpt de snelheid te minderen. Zebrapaden zorgen vervolgens voor versterking van dit effect zorgen.

Racebaan

Drempels of andere afremmende maatregelen kunnen volgens Wolthers ook worden genomen om de straat minder op een racebaan te doen lijken. ,,Maar uiteraard is het belangrijk dat de doorstroming goed blijft.” Wat Joris Wolthers betreft kunnen de bomen op de Pieter Calandlaan gewoon blijven bestaan. Dit Calandlaanplan heeft al meer dan honderd stemmen gehaald op De Stem van Nieuw-West.

Back To Top
Zoeken