skip to Main Content

Stationsplein Holendrecht op de schop

Elke dag fietsen en lopen duizenden reizigers over het stationsplein Holendrecht. Tot de zomer van 2020 wordt het gebied rondom het station opnieuw ingericht.

 

ZUIDOOST – De gemeente vindt het belangrijk dat Amsterdammers zich op dit stationsplein prettig en veilig voelen. De inrichting van het plein zoals deze nu is, draagt daar niet genoeg aan bij.
Het stationsplein Holendrecht krijgt daarom aan de kant van het ziekenhuis Amsterdam UMC, locatie AMC de komende jaren een nieuw gezicht.

Tot de zomer van 2020 wordt het gebied in acht fasen aangepakt. De verkeersveiligheid wordt verbeterd door de aanleg van een nieuwe fietsroute van het stationsplein richting het ziekenhuis en eveneens richting het noorden tussen het spoor en het busstation.
Daarnaast wordt het gebied sociaal veiliger en gaat het er mooier uitzien. Tussen het station en het ziekenhuis komt een parkje in de vorm van een ‘ellips’ met veel groen. Net daarbuiten komt een nieuw restaurant en een kiosk waar zowel bewoners en reizigers als bezoekers van het ziekenhuis gebruik van kunnen maken. Het gebied rondom stationsplein Holendrecht wordt daardoor levendiger.

Om het stationsplein opnieuw in te kunnen richten, moeten de komende maanden 67 bomen langs het spoor worden gekapt. Er is onderzocht of het mogelijk is deze bomen in de omgeving van het stationsplein terug te plaatsen. Dit lukt maar bij één boom. Wanneer de werkzaamheden klaar zijn, worden nieuwe bomen in het gebied geplant. Uiteindelijk zal het gebied zelfs groener worden ingericht, belooft de gemeente.

Back To Top
Zoeken