skip to Main Content

Starbucks in voormalige Brasserie Beems 

Personeelstekort nekte Brasserie Beems aan het Rokin. In het pand komt nu de 21ste Starbucks van de stad. 

In het pand Rokin 74-75 komt een filiaal van de Amerikaanse koffieketen Starbucks. Voorheen zat er het Amsterdamse familiebedrijf Brasserie Beems. Omdat het steeds moeilijker werd personeel te krijgen, sloot Brasserie Beems eind vorig jaar al de deuren. Vast personeel was al niet te krijgen, dus werkte het familiebedrijf met een uitzendbureau. Het bureau waar het horecabedrijf zaken mee deed, kon ook de roosters niet meer rondbreien.  

Eigen tafel
De brasserie stond er sinds 1985 en trok vooral klanten van de Optiebeurs aan de overkant. Sommige effectenkantoren hadden er zelfs hun eigen tafel. Nu komt er dus een filiaal van de koffieketen Starbucks, die in hetzelfde gebied al een filiaal heeft aan het Damrak: in een voormalig bankgebouw naast de nieuwe Passage. Het filiaal aan het Rokin zal het 21ste zijn in Amsterdam. 

Eerste filiaal
Het heeft vrij lang geduurd voor Starbucks het in Nederland ging proberen. In Nederland had The Coffee Company bijvoorbeeld al stevig de voeten aan de grond. In 2012 opende weliswaar het eerste filiaal dat meteen het grootste van Europa werd. Die Starbucks zit in het voormalig bankgebouw aan de Utrechtsestraat, bij het Rembrandtplein. De familie Beems van de Brasserie heeft nog wel een zaak in het Centrum: Café Dokter in de Rozeboomsteeg. Dit café bestaat al sinds 1798 en werd gesticht door een chirurgijn en zit sinds die tijd ook al in de familie Beems. 

Back To Top
Zoeken