skip to Main Content

Stadsvissers komen naar het NDSM-plein

Streetfishing

Op 30 juni vindt bij Noorderlicht Café aan het NDSM-plein de eerste International Streetfishing Meeting plaats, een bijeenkomst van vissers die in een stedelijke omgeving vissen op roofvissen. Op het programma: kunst van Peter Perch, livemuziek waaronder Franse hiphop, forumgesprekken, fish & chips, een buitenbar, de nieuwste visspullen. Met een geldige vispas kunnen bezoekers onder meer snoekbaars en baars vangen (om die vervolgens weer snel vrij te laten).

Om de cultuur van het streetfishing te vieren, komen ‘stedelijke vissers’ samen op de eerste Internationale bijeenkomst in amsterdam

De organisator van het feest is French Touch Fishing, een Europese distributeur van streetfishing-merken. Volgens het bedrijf is Amsterdam, vanwege het vele (vis)water, de hoofdstad van het streetfishing. ,,In veel landen is deze vorm van vissen een sub-cultuur à la skaten, graffiti en surfen”, zegt Huib Lommers, contactpersoon van het Franse bedrijf. In Nederland is dat nog niet zo, al worden er wel per jaar wedstrijden gehouden. Tijdens onze meeting brengen we streetfishers uit de hele wereld samen om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. We willen op een feestelijke manier laten zien wat deze cultuur inhoudt.”

Back To Top
Zoeken