skip to Main Content

Stadspas geeft korting op kledingreparatie!

Het Laten Repareren Van Kleding Is Goed Voor Het Milieu.

Kledingreparatie is goed voor de portemonnee en het milieu. En Stadspashouders met groene stip zijn in oktober wel heel voordelig uit.

NIEUW-WEST – Stadspashouders (met groene stip) die kapotte kleding in hun kast hebben hangen, kunnen tot en met 31 oktober maar liefst negentig procent korting krijgt op de reparatie. In Nieuw-West doet kledingreparatie en stomerij Amsterdam Meetlat Conferting, Lambertus Zijlplein 8, mee aan de actie, die loopt tot 31 oktober. De actie geldt voor een reparaties tot maximaal €25 en is alleen van toepassing bij één van de dertig aangesloten kledingreparateurs. Na 31 oktober is het feest nog niet b=voorbij, maar vanaf 1 november is de korting iets lager, namelijk 25 procent. Aanleiding voor de actie is het tegengaan van verspilling. In Amsterdam wordt jaarlijks zo’n veertienduizend ton textiel weggegooid. Dit betreft ook goede kledingstukken met een slechts een kapotte zak of een gaatje, terwijl die eigenlijk nog lang mee kunnen.

Achtduizend liter

Amsterdam wil sneller verduurzamen, maar kan dat niet alleen. Deze kledingherstelactie is in samenwerking met het Europese Reflow-project, dat textielafval tegen wil gaan en hergebruik stimuleert. Het herstellen en langer gebruiken van kleding is goed voor het milieu. Het kost namelijk maar liefst achtduizend liter water om één spijkerbroek te maken. De totale uitstoot van de textielindustrie wereldwijd is meer dan alle uitstoot van de internationale lucht- en zeevaart bij elkaar.

Krappe beurs9

De Stadspas met blauwe ruit wordt automatisch verstrekt aan Amsterdamse AOW’ers. De Stadspas met groene stip is echt bedoeld voor Amsterdammers met een krappe beurs. De Stadspas aanvragen kan via de website amsterdam.nl/stadspas.

(Foto: Flickr / World Bank Photo)

Lees ook…

‘Worden wat je wil’ in OBA Slotermeer

Back To Top
Zoeken