skip to Main Content

Stadskantine wordt Peruviaan

Stadskantine Wordt Peruviaan

De Stadskantine aan de Van Woustraat moest noodgedwongen de deuren sluiten. Nu kunnen liefhebbers van de Peruviaanse keuken op deze plek terecht in restaurant Nazka.

ZUID – In het pand van de deze winter gesloten Stadskantine aan de Van Woustraat zit nu een Peruviaans restaurant met de naam Nazka. Eigenaren van Nazka  zijn Raul Lansink en Christian Motte, die beiden hun jeugd doorbrachten in Peru. Lansink werkte in de reclame-business voor hij aan het restaurant-avontuur begon. Hij leerde het vak bij Le Cordon Blue in Lima en trok daarna de wereld over. Motte was chef in Londen, Dubai en in Geneve. De twee eigenaren willen de Latijns-Amerikaanse manier van leven tot uitdrukking brengen in het eten.. Op de website laten ze weten: ‘De keuken van Peru is wereldberoemd. Het is een unieke mix van de Japanse, Chinese, Creoolse en Indiaanse keuken. Daarbij wordt ook geput uit de zeer diverse vegetatie, variërend van het tropische regenwoud in de Amazone tot het berglandschap in de Andes.’

Erg hip
Overal ter wereld zijn Peruviaanse kwaliteitsrestaurants te vinden, maar in Amsterdam gek genoeg nog niet. Recensies van het restaurant zijn er nog niet, Nazka opende op 1 juli zijn deuren. Nazka serveert onder andere het rauwe visgerecht cheviche, een klassieker in de Zuid-Amerikaanse keuken. Cheviche is sinds een tijdje erg hip in heel veel Amsterdamse restaurants. Onlangs opende in de Van Ostadestraat Sjefietshe, een bar waar bijna alleen maar cheviche is te krijgen.

Back To Top
×Close search
Zoeken