skip to Main Content

Stadsdeelcommissie wil bus 21 en tram 14 terug

Stadsdeelcommissie Wil Bus 21 En Tram 14 Terug

Alle partijen in de stadsdeelcommissie Nieuw-West willen de OV-lijnen 21 en 14 terug in het stadsdeel. Ook pleiten ze voor een Oost/West-metrolijn.

Nieuw-west – De stadsdeelcommissie van Nieuw-West heeft unaniem een lijst met verbeterpunten aangenomen voor verbetering van het openbaar vervoer in het stadsdeel. Het advies is van Jeroen Mirkc van D66, Hans van der Straeten van de VVD en Pieter Nijhog van GroenLinks. Deze drie partijen zouden tram 14 graag terugzien in Slotermeer. De tram rijdt nog wel ten oosten van de Noord/Zuidlijn, maar sinds deze zomer niet meer in West en Nieuw-West. Tegen het verdwijnen van de tramlijn is zwaar geprotesteerd door buurtbewoners, die nog steeds willen dat de tram terugkomt. Zij krijgen nu steun van de stadsdeelpolitici. ,,Hiermee is gehoor gegeven aan grote onvrede onder bewoners in dit gebied. Het zou het GVB sieren als ze alsnog gehoor geeft aan deze noodkreet.” De politiek in Nieuw-West maakt zich ook al jaren hard voor behoud van bus 21 naar De Eendracht. Deze lijn is eveneens geschrapt na de komst van de Westtangent. De veelal oudere bewoners van de buurt zijn daardoor echter een stuk minder mobiel. De politici noemen bus 21 ‘cruciaal’ voor de bereikbaarheid van De Eendracht. Na het schrappen van de buslijn is er geen adequaat alternatief gekomen.

Beter bereikbaar

Verder zou de stadsdeelcommissie graag zien dat metrolijn 50 wordt doorgetrokken naar CS, ,,Dan wordt heel Amsterdam goed ontsloten en is ook het gebied rond Sloterdijk beter bereikbaar.” De stadsdeelpolitici dat na afronding van de Noord/Zuidlijn een Oost/West-lijn serieus aan de orde zou moeten zijn. De commissie wil dat het GVB het bestaande onderzoek hiernaar concreet gaat maken en hierover knopen gaat doorhakken.

Back To Top
×Close search
Zoeken