skip to Main Content

Stadsdeelbestuurder positief over sportontwikkeling

Stadsdeelbestuurder Positief Over Sportontwikkeling

Stadsdeelbestuurder Esther Lagendijk is positief over de ontwikkeling rondom de sportvoorzieningen in het stadsdeel. Als voorbeeld noemt ze de atletiekbaan in Elzenhagen Zuid.

NOORD – Stadsdeelbestuurder Esther Lagendijk kijkt positief naar het beleid omtrent het sporten in het stadsdeel. ,,Een echte aanwinst is de spiksplinternieuwe atletiekbaan in de nieuwe wijk Elzenhagen Zuid”, zo vertelt ze in haar blog. Naast het feit dat deze baan de nieuwe thuisbasis is voor atletiekvereniging ATOS, kan iedereen er gebruik van maken en zijn er twee bootcamp circuits in de nabijheid gebouwd.

Lagendijk schrijft: ,,Het idee is om de sportparken een meer open karakter te geven met ook sportvoorzieningen voor de buurt. Zoals bij sportpark De Weeren waar een nieuwe hockeyclub zal landen in combinatie met een urban sportveld. Het is leuk om te merken dat het sportaanbod is verbreed. Noord kent ondertussen een honkbalclub, een rugbyclub en er wordt een roeiclub opgericht. Allemaal leuke clubs waar we graag de ruimte aan willen geven.”

Aanbod groeit mee
Lagendijk denkt dat deze ontwikkeling past in de aanpak met betrekking tot sport. ,,Aangezien het aantal bewoners van Noord de komende jaren flink zal groeien, moet het aanbod aan sportfaciliteiten meegroeien”. Ze heeft ook goed nieuws voor mensen die liever niet buiten sporten. ,,Er zal flink geïnvesteerd worden in de bouw van binnensportvoorzieningen”.

Back To Top
×Close search
Zoeken