skip to Main Content

Stadsdeel ondersteunt Sociale Helden

Misschien Heeft één Van De Toekomstige Sociale Helden Het Gouden Idee Om Afvaldump Tegen Te Gaan?

Met project West zoekt Sociale Helden verleent stadsdeel West subsidie aan bewoners en ondernemers die een idee hebben om de buurt te verbeteren.

WESTBewoners en ondernemers die gedreven inzetten voor de buurt waarin ze wonen en/of werken. Stadsdeel West verleent subsidie aan ondernemers en betrokken bewoners die een steuntje in de rug nodig hebben bij het opstarten van hun bedrijf of stichting. Toegevoegde sociale waarde is daarbij een vereiste, dus met andere woorden: sociale helden. Mensen met een geweldig idee kunnen deze voorleggen aan de adviescommissie van het project, bestaande uit zes ondernemers uit West en een twee medewerkers van het stadsdeel zelf. De subsidie heeft een maximum van €25.000. Op amsterdam.nl staat een checklist, plus alle voorwaarden. Wie een plan heeft die aan deze voorwaarden voldoet, kan zijn bedrijfsplan mailen naar a.schothans@amsterdam.nl.

Ideeën en verhalen

Eerdere geslaagde initiatieven die subsidie van het stadsdeel kregen, zijn de milieuorganisatie Plastic Whale die in sloepen van gerecycled plastic ook weer plastic uit de Amsterdamse grachten haalt, of Verhalenwinkel Ondertussen in de Spaarndammerbuurt. Deze ‘verhalenwinkel’ zet zich in om ideeën en verhalen te delen in een winkel met buurtgemaakte producten.

(Foto: Flickr / FaceMePLS)

Lees ook…

Adviespunt voor zzp’ers in coronatijd

Back To Top
Zoeken