skip to Main Content

Stad in Steentjes: inschrijving geopend!

Gebouwen Uit Leiden Kunnen Worden Nagebouwd!

Vier partijen in de stad organiseren de wedstrijd Stad in Steentjes. Deelnemers worden uitgedaagd aan de slag te gaan met Lego om de mooiste Leidse bouwwerken na te bouwen!

LEIDEN – Historische Vereniging Oud Leiden, bibliotheek BplusC, Open Monumentendagen Leiden en Erfgoed Leiden organiseren samen met verschillende partners de wedstrijd ‘Stad in Steentjes’. Tijdens deze bouwwedstrijd, bouwen deelnemers met steentjes van speelgoedfabrikant Lego een bouwwerk, persoon, afbeelding, voorwerp of gebeurtenis na die betrekking heeft op Leiden. Dit kunnen mensen vanuit huis doen, of tijdens vooraf geplande bouwdagen. Tijdens de bouwdagen is het mogelijk materiaal van de organisatie te gebruiken. De bouwdagen hebben op verschillende plekken en dagen plaats tussen 11 september en 21 oktober. Meer informatie over de bouwdagen is te vinden op bit.ly/BouwdagenStadInSteentjes.

Lego Masters

De wedstrijd heeft twee categorieën. Categorie 1 is ‘Fysiek’ en categorie 2 is ‘Foto’. Deelnemers die aan categorie 1 meedoen, moeten hun bouwwerk inleveren voor de wedstrijd. Mensen die aan categorie 2 meedoen, kunnen een foto van hun werk inleveren. De categorieën zijn nog opgedeeld in drie leeftijdscategorieën: tot twaalf jaar, twaalf tot achttien jaar en achttien jaar en ouder. De jury van Stad in Steentjes bestaat uit Thomas Goelen en Roy Franssen, de winnaars van het populaire RTL 4-programma Lego Masters, en Lego Mastersfinaliste Bibi Werter. Mensen die meedoen aan de categorie foto, kunnen hun werk nu al inleveren. Mensen die aan de categorie Fysiek meedoen, kunnen dit vanaf 11 september doen. De deadline voor alle werken is gesteld op 23 oktober. De dag erna volgt de prijsuitreiking, deze heeft plaats in het 19e-eeuwse schoolgebouw aan de Catharinasteeg op de hoek van de Breestraat. In dat gebouw wordt ook een expositie van de werken georganiseerd. Meer informatie over de wedstrijd én inschrijven, via bit.ly/StadInSteentjes2021.

(Foto 3: Flickr / Georgivar)

Lees ook…

Park Matilo is nu werelderfgoed

Back To Top
Zoeken