skip to Main Content

Splinternieuw foodfestival voor heel Noord

Splinternieuw Foodfestival Voor Heel Noord

Foodfestival Proef Noord op 13 juli in de Tolhuistuin is écht voor iedereen. Er wordt gestrooid met hapjes en drankjes en er zijn gratis knipbeurten.

NOORD – StreetSmart en de Tolhuistuin organiseren een uniek culinair evenement: Proef Noord. Tijdens dit foodfestival op 13 juli laten restaurants uit Noord zich van 13.00 tot 20.00 uur van hun beste kant zien. Naast lekkere happen en drankjes is er nog veel meer om de zomer mee in te luiden, zoals livemuziek en diverse activiteiten. Kinderen kunnen bijvoorbeeld knutselen en schminken. Voor volwassenen zijn er make-up workshops en bootcamps. Ook komen de kappers van Streetmirrors gratis knippen. Het festijn vindt plaats in de tuin van cultuurhuis de Tolhuistuin (ingang Tolhuisweg 3). De toegang is gratis, maar voor het eten en drinken moeten bezoekers munten kopen.

Speciale regeling
Voor klanten van de voedselbank in Noord – ruim duizend mensen – geldt echter een speciale regeling. Omdat zij veelal geen vakantie of dagje pretpark kunnen betalen, ontvangen zij gratis munten. Ze moeten zich dan wel vooraf aanmelden, bijvoorbeeld als ze hun voedselpakketten ophalen. Het is de eerste keer dat dit foodfestival wordt georganiseerd. StreetSmart, een organisatie die de stad mooier wil maken, hoopt dat andere stadsdelen volgen.

Back To Top
×Close search
Zoeken