skip to Main Content

Speeltuin Eendrachtspark opgeknapt 

Het Eendrachtspark was hard toe aan een opknapbeurt. Nu zijn er een nieuwe speelplek en schuilplaatsen voor dieren gemaakt. 

NIEUW-WEST – Na een idee op De Stem van Nieuw-West om het Eendrachtspark in Geuzenveld leefbaarder te maken, is speeltuin Junglebos helemaal vernieuwd. Buurtbewoner Ilker Delener wilde onder andere een nieuwe speeltuin en kreeg via het online stemsysteem erg veel steun van zijn medebuurtbewoners.  Het stadsdeelbestuur ging er mee aan de slag en een jaar later is de speelplek als nieuw. Het ontwerp is van Thomas Tiel Groenestege. Hij maakte samen met buren, zogenaamde parkambassadeurs, de ontwerpvoorstellen. Hierdoor heeft volgens de gemeente het ontwerp veel steun gekregen van de omwonenden. Er zijn nu drie nieuwe houten speeltoestellen in het park. Ook het onkruid is weggehaald, er is gesnoeid en er zijn nieuwe schelpenpaden.  

Hardlooprondje
Voor de planten en dieren zijn er takkenwallen. In de wallen kunnen egels, wezels, muizen en vogels beschutting vinden. Ook moeten er afvalbakken, barbecues en een hardlooprondje komen. Er zijn plannen om andere delen van het park eveneens op te knappen, maar hiervoor moet nog geld worden vrijgemaakt.  

Back To Top
Zoeken