skip to Main Content

Speeltoestel Noorderpark krijgt feestelijke opening

Begin Juli Wordt Het Nieuwe Speeltoestel Geplaatst. Maar Met Zomerse Temperaturen Is Zwemmen Ook Heerlijk.

Na twee jaar komt er eindelijk een nieuw speeltoestel in het Noorderpark. Kinderen kunnen er klimmen, klauteren en glijden. Het vorige toestel moest weg omdat het onveilig was…

NOORD – Twee jaar geleden verwijderde de gemeente het speeltoestel in het Noorderpark. Het object was onveilig geworden door houtrot en had andere mankementen. Ook voldeed het speeltoestel door nieuwe regelgeving niet meer aan de gestelde normen. Ten tijde van de verwijdering werd besloten een nieuw speeltoestel te plaatsen. Tijdens het Noorderparkfestival in 2019 werden daarom de ideeën van kinderen opgehaald. Op basis van die ideeën is toen door de leverancier een ontwerp gemaakt. Het pontje – dat tijdens het Noorderparkfestival de absolute favoriet was – is hier helaas geen onderdeel van. Het water en de omgeving bleken niet veilig en geschikt genoeg voor het pontje. Wat wel onderdeel van het ontwerp werd, is een hoge klimtoren met glijbaan in combinatie met klim- en klauteronderdelen, een zandspeeltafel en een spreekbuis. Ook is gekozen voor duurzame en natuurlijke materialen.

Feestelijke opening

Naar verwachting zijn de werkzaamheden op 9 juli klaar… Dan wordt het nieuwe speeltoestel feestelijk geopend. Het programma voor die dag begint om 12.30 uur met limonade en lunchhapjes, om één uur opent stadsdeelbestuurder Saskia Groenewoud het object officieel. Dat wordt gevolgd door een reeks aan leuke activiteiten voor de kinderen. Aanmelden voor de opening is vanwege de coronarichtlijnen noodzakelijk. Dat kan door te mailen naar goedidee@noorderpark.nl. Het speeltoestel komt tussen speeltuin Bloemenkwartier en café-restaurant Pompet te staan.

(Foto: Flickr / Guda Oly)

Lees ook:

Migranten-verhalen in Van der Pekstraat

Back To Top
Zoeken