skip to Main Content

Spaanders: vakantie in eigen stad 

Bij Lokaal Spaanders is het motto “Noord op de kaart, Tuindorp op je bord.” Met dit idee ging het koppel Roos en René aan de slag voor hun lunchroom/restaurant, aan het Zonneplein. René zat al in de restaurant-business, hij is de bedenker van de populaire spot Pont 13. Samen met zijn vriendin Roos, die actief was als curator in de kunstsector, startten ze hun bedrijfje met geld via een crowdfundingsactie. Dat gaf ze gelijk een connectie met lokale inwoners.
Het eten wat je op je bord krijgt bij Lokaal Spaanders komt vaak direct uit achtertuinen in Noord of stadslandbouw-project NoordOogst,  

,,Dit is een onontdekt stukje Noord en wij willen het toegankelijk maken. Het Zonneplein is een prachtig pleintje,” legt Roos uit. ,,We willen dit stukje Noord en de producten die hier vandaan komen promoten. Duurzaamheid zit ook in de spullen die je kiest voor je interieur: we hebben alles tweedehands bij elkaar gesprokkeld, van verschillende plekken in Noord.” Dat maakt Lokaal Spaanders tot een huiselijke en tikkeltje industriële spot.  

Dat alles wat Noord te bieden heeft nog zo verborgen is, snapt Roos niet. Lokaal Spaanders is slechts vijf minuten fietsen van de veerpont bij de NDSM en haalt je meteen uit de drukte van de stad. Even op vakantie in eigen stad! 

Back To Top
Zoeken