skip to Main Content

Snoepen van eigen stadsbos

Binnenkort wordt gestart met de aanleg van het voedselbos dat in de buurt Rijnvliet moet komen te liggen. ,,Een mooie nieuwe, eetbare wijk waar volop aandacht is voor natuur en duurzaamheid.”

UTRECHT – Een primeur voor de stad! Een voedselbos midden in een woonwijk. Volgens de gemeente wordt het aangelegd om op die manier een gezond stedelijk leven bereikbaar te maken voor iedereen. ,,Dat principe komt in Rijnvliet met het voedselbos mooi tot z’n recht: een mooie, nieuwe, eetbare wijk waar volop aandacht is voor natuur en duurzaamheid”, aldus Klaas Verschuure, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Leidsche Rijn. In de wijk moeten natuur, spelen en educatie samenkomen. Zo komt er een trapveldje met tribune en staan er waterspeelplekken op de planning. De gemeente is overigens niet de enige die met de eer voor dit idee kan strijken. Het concept is namelijk in samenwerking met de buurt uitgewerkt. Eind 2019 kwam er voor dit plan al een schetsontwerp, de reacties die daarop kwamen zijn gebruikt in het definitieve ontwerp.

Uniek in Europa

De aanleg van het centrale voedselbos zal snel aanvangen. Er wordt begonnen met het noordelijk deel, dat grenst aan de basisschool en de Metaal Kathedraal. Het voedselbos zelf omvat vijftienduizend vierkante meter. Het concept: een volledig geïntegreerd voedselbos in een wijk is uniek in Europa. Klaas Verschuure is in elk geval enthousiast: ,,Een wijk om op te eten!”.

(Foto: Het Utrechts Archief/D.C. Goosen)
Back To Top
Zoeken