skip to Main Content

‘Smaak van Zuidoost’ tikkeltje anders

De Smaak Van Zuidoost Net Even Anders

Een onderzoek naar de eetgewoonten van Amsterdammers maakt in elk geval één ding duidelijk. Zuidoost heeft als enige stadsdeel een iets andere smaak dan de rest van de stad…

ZUIDOOST – Het onderzoek naar ‘De Smaak van Amsterdam’ is uitgevoerd door Van Amsterdamse Bodem, een platform voor lokaal en duurzaam voedsel in de metropoolregio Amsterdam, in samenwerking met Future of Food Institute. Door middel van een online vragenlijst is Amsterdammers gevraagd waar ze graag eten, wat en hoe vaak ze koken én wat hun favoriete ingrediënten en Amsterdamse gerechten zijn. Uit het onderzoek blijkt Amsterdammers graag uit eten gaan en dat de verschillende keukens die de stad te bieden heeft bijzonder gewaardeerd worden. Groente wordt belangrijker gevonden dan vlees. Pasta en rijst zijn de populairste basis voor de maaltijden in de stad, beide worden door iets meer dan een kwart van de deelnemers aan het onderzoek als favoriet aangemerkt. In Zuidoost zijn vooral de zoete aardappel en cassave populairder als eerste keuze als basis voor gerechten, hierin wijkt Zuidoost af van de andere stadsdelen. Ook komt uit het onderzoek naar voren dat vlees in Zuidoost erg populair is; groente iets minder. Dat staat in contrast met andere stadsdelen waar groente juist belangrijker wordt gevonden dan vlees.

Maaltijdboxen

Uit onderzoek ‘De Smaak van Amsterdam’ blijkt dat driekwart van de Amsterdammers zijn boodschappen in de supermarkt haalt. Ruim een kwart haalt daarnaast ook boodschappen op de markt en bij speciaalzaken, zoals de groenteboer en de slager. Maaltijdboxen zijn in Amsterdam in opkomst. 6 procent van de Amsterdammers maakt hier gebruik van. In het Centrum zijn ze het populairst. 14 procent van de bewoners hier gebruikt maaltijdboxen. In Zuidoost is het vooralsnog een onbekend fenomeen.

(Foto: Citynieuws)

Lees ook:

SHEBANG is nieuwe creatieve hotspot

Back To Top
Zoeken