skip to Main Content

Sloterdijk is ‘booming’ 

Sloterdijk Is ‘booming’ 

Een Koreaanse investeerder heeft een pand gekocht voor € 250 miljoen. Zeven jaar geleden kostte dat nog € 17 miljoen. 

Projectontwikkelaar Edge technologies heeft voor € 250 miljoen een kantoorgebouw bij Sloterdijk verkocht. Egde verbouwde het pand en verkocht het vervolgens aan een Zuid-Koreaanse vastgoedinvesteerder.  

Het Financieele Dagblad zag dat Edge het gebouw in 2012 kocht voor € 17,5 van Bouwinvest. Het kantooroppervlak van ruim vijftigduizend vierkante meter is ingrijpend verbouwd. Het pand komt uit de jaren zeventig. 

Op de binnenplaats realiseert Edge een glazen dak, zodat er een groot atrium gaat ontstaan. Edge is gespecialiseerd in energiezuinig bouwen met aandacht voor de gezondheid van medewerkers. Trappen zijn prominent aanwezig en naar een lift moet een bezoeker of werknemer lang zoeken. 

De hoge prijs van de verkoop komt doordat Sloterdijk steeds meer in trek is. Trokken bedrijven voorheen daar nog weg, maar huren aan de Zuidas wordt te duur, waardoor Sloterdijk weer in beeld komt. Daarnaast is het kantorenpark makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.  

Een voorbeeld van zo’ n Zuidas-mijder is pensoenuitvoerder APG dat naar Sloterdijk gaat verhuizen als het pand van Edge klaar is. Reden voor de verhuizing is inderdaad de lagere vierkante meterprijs, waarmee APG € 87 miljoen aan huisvestingskosten gaat besparen. 

Back To Top
×Close search
Zoeken