skip to Main Content

Sloop voor nieuwbouw hoofdbureau politie

Sloop Voor Nieuwbouw Hoofdbureau Politie

Het nieuwe hoofdbureau van de politie zal over drie jaar zijn deuren openen op de Binckhorst. Dat duurt nog even, maar nu al wordt er volop gesloopt om ruimte te creëren.

DEN HAAG – Er worden al flinke sloopwerkzaamheden verricht op de Binckhorst, op het terrein tussen de Supernovaweg, de Wegastraat en de Pegasusstraat. Het is de bedoeling dat hier het grote, nieuwe hoofdbureau van de politie Den Haag komt, vermoedelijk in het voorjaar van 2024. In het nieuwe gebouw komen circa 2.200 agenten te werken. Het huidige onderkomen aan de Burgemeester Patijnlaan voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Renovatie van dat pand is niet gefaseerd mogelijk, of op een manier waarop het pand toch nog gebruikt kan worden. De politie gaat daarom verhuizen naar bedrijventerrein de Binckhorst.

Extra vloeroppervlakte
Oorspronkelijk stond de verhuizing voor eind 2023 gepland. Maar omdat er in het pand ook ruimte moet komen voor andere bedrijven en er vijfhonderd vierkante meter extra vloeroppervlakte beschikbaar komt voor de toekomstige groei van het politiekorps, is deze streefdatum niet haalbaar.

Parkeergarage
Die extra ruimte gaat ten koste van de parkeergelegenheid. De politie heeft derhalve van driehonderd parkeerplaatsen bij het nieuwe pand afgezien. Hiervoor in de plaats komt een parkeergarage op enkele honderden meters van het nieuwe hoofdbureau.

(Foto: Peter Zoetmulder)
Back To Top
×Close search
Zoeken