skip to Main Content

Slapen op Sloterdijk in zogenaamde Aparthotels

Slapen Op Sloterdijk In Zogenaamde Aparthotels

Een relatief fenomeen op Sloterdijk is het zogenaamde Amsterdam ID Aparthotel: een appartementje en hotel in-één. Zeer geschikt voor wie langer in de stad moet blijven dan een weekendje of nachtje.

NIEUW-WEST – Het wemelt rond station Sloterdijk al van de hotels, maar het relatief nieuwe fenomeen Apart-hotel is er nog niet zo lang. Het betreft appartementen die voor kortere tijd bewoonbaar zijn. Ze hebben gemakken als een keukentje, wifi en schoonmaak. Handig voor wie wat langer dan een weekendje in de stad moet zijn voor plezier of voor werk. Hotelketen Ascott Limited opent deze maand een nieuw complex met de naam Amsterdam ID Aparthotel. Het is een franchise-onderneming, die wordt uitgebaat door het Nederlandse WIN Hotels Group. De 48 appartementen zijn te huur als Citadines Sloterdijk en liggen aan de Naritaweg, op steenworp afstand van het station en het Holland Casino. De appartementen zijn zelfvoorzienend, maar hebben ook een gym en een ontbijtzaal. De hotelketen vindt Sloterdijk een belangrijke locatie om het concept te promoten bij Europese klanten. Het station ligt natuurlijk op slechts twintig (rij-)minuten van Schiphol en met de trein ongeveer vijf minuten van het centrum. Het hotel op Sloterdijk is het eerste hotel van de Citadines Hotels in Nederland. In Europa zijn er al ‘Aparthotels’ in België, Spanje en Ierland. De keten is vooral aanwezig in metropolen in het verre en nabije oosten. ,,Steeds meer mensen kiezen ervoor om langer in Amsterdam te verblijven dan gemiddeld in een Europese stad”, zo zegt Patrick Kerkhoven, Chief Operating Officer van WIN Hotels in horecavakblad Entree Magazine. Gasten van het hotel kunnen kiezen uit een studio en een appartement met een slaapkamer.

Een indicatie

Er zijn rond Sloterdijk nog meer appartementenhotels te vinden. De hotelketens stappen in het gat dat door de drastische beperking van Airbnb is achtergelaten. Zo is er het B-aparthotel dat ook driekamerappartementen en penthouses te huur aanbiedt. Aan de Naritaweg zit Amsterdam ID Aparthotel. Om een indicatie te geven: een nacht in een appartement voor twee personen kost rond de €80.

Back To Top
×Close search
Zoeken