skip to Main Content

Shell opent tuin voor buurt

Begin 2020 zal de tuin van Shell aan de Bundlaan voor iedereen toegankelijk zijn. Maar eerst ondergaat de tuin een ‘facelift’…

NOORD – Het Shell Technology Centre Amsterdam (STCA) zit in Noord. Dit onderzoekscentrum beslaat tachtigduizend vierkante meter en omvat laboratoria, testhallen, kantoren en groen. De forse tuin aan de Bundlaan is niet toegankelijk voor buurtbewoners, maar onlangs maakte de gemeente bekend dat daar verandering in gaat komen: Shell gaat de tuin een meer open karakter geven. Straks zullen er meer verschillende bomen, planten en kunst in de tuin zien te zijn. Het is de bedoeling dat vanaf begin 2020 iedereen van de hernieuwde tuin kan genieten.

Vervijfvoudiging groen
Op dit moment treft de multinational de eerste voorbereidingen voor de aanpassingen aan zijn kant van de Bundlaan. Het bedrijf kapt een aantal bomen met een korte levensduur en geeft andere bomen een nieuwe plek in de tuin. Voor de gekapte bomen komt véél terug. Als de tuin klaar is, moet het aantal bomen en struiken vervijfvoudigd zijn. Ook wordt het ‘aanbod’ gevarieerder. Een ecoloog ziet erop toe dat de werkzaamheden goed verlopen. Verderop gaat Shell eveneens aan de slag. De parkeergelegenheid aan de Grasweg wordt namelijk uitgebreid. Het hoge hekwerk gaat naar achteren. Het STCA is een van drie belangrijkste onderzoekscentra van Shell wereldwijd. De Amsterdamse onderzoeksactiviteiten van Shell werden voorheen grotendeels verderop verricht; op de plek die nu bekend staat als woon- en werkgebied Overhoeks.

Back To Top
Zoeken