skip to Main Content

Seks voortaan handje contantje

Sekswerkers kunnen zich niet meer laten betalen met creditcard. Het creditcardbedrijf gaat naar de beurs en wil niet meer geassocieerd worden met de seksindustrie.

CENTRUM – Creditcardmaatschappij EMS wil het niet meer mogelijk maken dat sekswerkers afrekenen met creditcards. Sinds begin november kunnen onder meer de vrouwen op De Wallen alleen maar contant afrekenen met hun klanten. EMS was het enige creditcardbedrijf dat betalingen van sekswerkers wilde accepteren. Lastig voor de prostituées die via EMS vaak een pinmachine hadden aangeschaft waarmee klanten konden betalen. Het is het gevolg van de beursgang van het bedrijf dat de betaalmachines levert aan De Wallen: MyPos. Citybank, dat de beursgang begeleidt, heeft MyPos geadviseerd zich terug te trekken uit de seksindustrie. De Telegraaf laat hierover Wallenbewoner Mark van der Beer aan het woord, die vreest voor de veiligheid van de vrouwen omdat die nu met cash over straat moeten. Bovendien zou afrekenen met ‘plastic’ het voor de sekswerkers makkelijker maken om ‘wit’ te werken. En dát zou weer goed zijn om de criminaliteit op De Wallen te verkleinen. Ook rekenen klanten liever af met cards. Als dat niet meer kan, zouden de sekswerkers klandizie verliezen. Over de maatregel van het creditcardbedrijf is veel verontwaardiging. De Piratenpartij twittert: ,,Sekswerk is ook werk. Geef sekswerkers de juiste middelen om veilig hun beroep uit te oefenen.”

Verdomhoekje
Ook buiten Amsterdam bemoeien raadsleden zich met de kwestie, zoals het Deventer raadslid Eva Sipman: ,,Onbegrijpelijk. Sekswerkers worden wederom in een verdomhoekje gestopt. Hun veiligheid is wederom in het geding gebracht. Decriminalisteren is een must!” PvdA-raadslid Dennis Boutkan heeft gevraagd aan burgemeester Halsema aan deze situatie iets te doen. ,,Het blijft idioot dat sekswerkers worden uitgesloten door de reguliere banken”, zegt hij op Twitter.

Beeld: Pixabay

 

 

Back To Top
Zoeken