skip to Main Content

Schottenkeet voor slachtoffers DePlaatsmaker

Schottenkeet Voor Slachtoffers DePlaatsmaker

De Koninklijke BAM Groep biedt onderdak aan de slachtoffers van de brand in paviljoen DePlaatsmaker. Met een schottenkeet hebben zij weer een tijdelijk onderkomen. Althans, bijna alle slachtoffers…

UTRECHT – Onlangs werd de nachtmerrie van het Nieuw Utrechts Toneel (NUT), Buurtwerkkamer, Jonge honden en RAUM waarheid. Begin november brandde het paviljoen van DePlaatsmaker af. Dit had enorme materiële en immateriële schade tot gevolg. Zo had het NUT tenminste vijftigduizend euro aan schade. Zeventienduizend daarvan wordt vergoed door een doneeractie. Nog eens tienduizend door de verzekering. Ook verloren zij hun complete archief. De gemeente werd 12 november gevraagd om een oplossing. En die oplossing komt er. De Koninklijke BAM groep heeft een zogenaamde schottenkeet aangeboden als tijdelijke locatie. Hiermee voldoet het bedrijf aan een eerder gemaakte afspraak met de gemeente. Om de parkeergarage op het Berlijnplein te bouwen moesten zij ook doen aan een vorm van social return. Een schottenkeet is een grote bouwkeet. Om deze dienst te laten doen als kantoor- en ontvangstruimte moeten er wel enkele aanpassingen aan gedaan worden. Vanaf deze maand kan de keet in gebruik worden genomen.

Elders in de stad

Alle partijen, met uitzondering van het NUT, kunnen deze keet gebruiken. Het NUT maakt gebruik van ruimte elders in de stad. Over de vergunning voor het nieuwe onderkomen deed de gemeente uiteraard niet moeilijk. De gemeente zal met geld uit de programmabegroting Cultuur helpen met het inrichten van het terrein.

(Foto: De Koninklijke BAM Groep)
Back To Top
×Close search
Zoeken