skip to Main Content

Schommelen tot je benen de hemel reiken

In en op de ADAM’ Toren is het nooit saai. Zo kun je sinds kort op het dak schommelen op de gloednieuwe versie van ‘de hoogste schommel van Europa’.

NOORD – Tijdens Pasen konden bezoekers gratis schommelen op de splinternieuwe versie van de schommel op het dak van de A’DAM Toren. De nieuwe versie van ‘de hoogste schommel van Europa’ staat er sinds 19 april en is nóg spectaculairder dan het eerdere exemplaar. Dit ‘speeltje’ heeft zes in plaats van twee zitplekken. Ook wordt de schommel elektrisch in plaats van hydraulisch aangestuurd waardoor hij minder geluid maakt en beter bestand is tegen extreme kou. Om de attractie nóg spannender te maken, is het nu ook mogelijk iets harder over de rand van de A’DAM Toren te gaan. Die rand ligt maar liefst op honderd meter hoogte. Om de komst van de schommel te vieren, konden bezoekers met Pasen het dak op voor een gratis ritje. Normaal kost dat €5 per persoon.

Bucketlist
Op 25 augustus 2016 opende Eberhard van der Laan samen met zijn kinderen de eerste versie van de schommel. In tweeënhalf jaar tijd hebben ruim zeshonderdduizend waaghalzen het aangedurfd om een rit te maken en staat de schommel op de bucketlist van de vele nationale en internationale bezoekers. Door de toenemende drukte op het dak was de schommel afgelopen zomer en op weekenddagen vaak uitverkocht en ontstond er behoefte aan een nieuwe variant met een hogere capaciteit. De oude versie van de schommel krijgt een nieuwe bijzondere bestemming. De attractie komt in Rio de Janeiro terecht, op de Suikerbroodberg aan de Copacabana.

Back To Top
Zoeken