skip to Main Content

Schoenen Hugo de Jonge geveild

Deze Mooie Schoenen Van Hugo De Jonge Zijn Geveild Voor €2.200!

Minister Hugo de Jonge draagt altijd opvallende schoenen. Maar tijdens het Eurovisiesongfestival droeg hij wel een heel uniek paar. Deze Rotterdamse SING ALONG-schoenen zijn nu geveild…

ROTTERDAM – Tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival droeg minister Hugo de Jonge een paar opmerkelijke schoenen. De SING ALONG-schoenen waren gemaakt door het Rotterdamse schoenenmerk Mascolori en door burgemeester Ahmed Aboutaleb aan De Jonge in bruikleen gegeven. De Jonge was de ideale kandidaat: hij is Rotterdammer, heeft het Songfestival als Fieldlab-event mede mogelijk gemaakt en is groot liefhebber van Mascolori. Het ontwerp van de schoenen is afgeleid van de kleurrijke stijl waarin het songfestival dit jaar was gehuld. Deze SING ALONG-stadsaankleding van studio wordt gerecycled tot nieuwe producten. De SING ALONG-schoenen die speciaal ter gelegenheid van het Songfestival zijn geproduceerd, werden geveild. Ze brachten €2.200 op. De hoogste bieder was Maarten Reijgersberg, directeur en oprichter van communicatiebureau RauwCC. Maar Reijgersberg  zal de schoenen niet zelf dragen. Gekscherend zegt hij: ,,Ik zou niet graag in de schoenen van Hugo de Jonge staan. Daarom doneer ik ze aan Museum Rotterdam. Zodat alle Rotterdammers over tien jaar bij het zien van de schoenen nog eens terugdenken aan dit bijzondere songfestivaljaar. Tegelijkertijd wil ik hiermee de noodzaak van een stadsmuseum onderstrepen.” Het geld dat hij voor de schoenen betaalde, gaat naar Stichting Méér Muziek in de Klas. Die organisatie zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen.

Nog meer geld!

Horecabedrijf Dudok kwam met €4.500 over de brug, dankzij de verkoop van SING ALONG-cake. Dit deed het bedrijf niet alleen ter ere van het songfestival, maar ook vanwege zijn dertigjarig bestaan. Host City Rotterdam haalde met SING ALONG @home pakketten €4.800 op. Ook dat geld ging naar Stichting Méér Muziek in de Klas.

(Foto: Gemeente Rotterdam)

Lees ook…

Ouderen langer thuis dankzij Zorgstraat

Back To Top
Zoeken