skip to Main Content

Schalkwijkers nu écht aan zet!

Er Ligt Veel Rommel Bij De Molenplas, Het Winnende Project Wil Dit Opruimen.

Schalkwijk aan Zet! De stemmen zijn geteld en bekend welke plannen hebben gewonnen. De elf ‘winnende plannen’ kunnen nu ten uitvoer worden gebracht!

HAARLEM – Uit ‘Schalkwijk aan Zet’ zijn elf projecten voortgekomen die in de loop van dit jaar uitgevoerd gaan worden. Het project loopt al sinds september vorig jaar. Bewoners mochten ideeën aandragen voor projecten met een budget van maximaal €70.000, deze ideeën zijn vervolgens gecheckt op haalbaarheid en er is door de inwoners over gestemd. Elf projecten mochten rekenen op veel steun en passen binnen het budget. In totaal zijn op deze elf winnende projecten bijna tienduizend stemmen uitgebracht, van de in totaal 23.125 uitgebrachte stemmen. De meeste stemmen gingen naar project ‘Molenplas lekker opgeruimd’, dit voorstel mocht rekenen op 1.580 stemmen. Het voorstel: ‘De Molenplas is een heerlijke plek om te recreëren. Maar dat levert ook veel afval op. Met meer mogelijkheden om afval gescheiden kwijt te kunnen zorgen we er met elkaar voor dat ongedierte geen kans krijgt en we in en van een schoner park kunnen genieten.’

Druk jaar
Hoewel de elf ‘winnende plannen’ samen het budget vullen, kan het zijn dat er in een later stadium meer ideeën worden uitgevoerd. Dat hangt helemaal af van hoeveel budget er wordt gebruikt. Mochten initiatieven goedkoper uitvallen, waardoor er geld overblijft, dan is het mogelijk dat idee nummer twaalf alsnog ten uitvoer gebracht wordt. Niet alle initiatieven zullen vanuit budget van Schalkwijk aan Zet kunnen worden gerealiseerd. Een aantal plannenmakers gaat om die reden op zoek andere geldbronnen. Voor de winnaars wordt het een druk jaar, want zij mogen nu eindelijk aan de slag! In de zomer van 2021 start een tweede editie van Schalkwijk aan Zet. Meer informatie over het initiatief is te vinden op schalkwijkaanzet.nl.

(Foto: Flickr / Dan Kamminga)
Back To Top
Zoeken