skip to Main Content

Schaakbord op het Van Beuningenplein

Van schaken word je slimmer en het is natuurlijk helemaal goed als het ook buiten kan. En dat kán! Want het Van Beuningenplein heeft nu dankzij de bewoners een schaakbord.

WEST – Westerparkbewoners Peter Siegel en Joost van Hienen hebben voor elkaar gekregen dat er op het Van Beuningenplein net zo’n schaakbord komt te staan als op het Max Euweplein. De uitbaters van het paviljoen op het plein, welzijnsstichting Dock en de bewoners begonnen vorig jaar een handtekeningenactie om het schaakbord te realiseren. Om hun argumenten kracht bij te zetten, verwezen ze naar de goede effecten die het schaakspel heeft op het kinder- en volwassenenbrein. Bovendien worden kinderen rond het plein zo ook uitgedaagd om tablets en telefoons weg te leggen en hun hersenen te breken op het schaakspel. Kinderen die schaken, presteren beter op school. ,,En daarnaast vinden kinderen het ook gewoon leuk”, aldus de initiatiefnemers. Het voordeel van buiten schaken, is dat kinderen niet alleen één op één kunnen spelen, maar ook in groepen tegen elkaar.

Ook andere sporten

Siegel en Van Hienen hopen dat alle schakers uit de Staatsliedenbuurt het bord weten te vinden, net als de kinderen uit de buurt die de sport willen leren. Al eerder lobbyden kinderen uit de Staatsliedenbuurt succesvol voor tafeltennistafels op het plein, waarvoor buurtbudget werd vrijgemaakt. Het argument was dat niet alle kinderen het leuk vinden om te voetballen en dat zo ook andere sporten beoefend kunnen worden op het Van Beuningenplein.

Back To Top
Zoeken