skip to Main Content

Samenleven met compassie 

Samenleven Met compassie 

Op 24 en 25 mei kun je gratis naar een bijzondere voorstelling in De Nieuwe Augustinus: De OmZieners, een stuk dat is geïnspireerd op de kwetsbaarheid van armoede. 

NOORD  De theatergroep van de Joseph Wresinski Cultuur Stichting staat op 24 en 25 mei op het podium van De Nieuwe Augustinus, een kerk aan de Kamperfoelieweg. Het gezelschap bestaat uit theatermakers en mensen die in armoede leven. Samen maken ziartistieke voorstellingen met inhoud. In mei voert de groep De OmZieners op. Dit stuk draait om compassie en is geïnspireerd op de kwetsbaarheid die armoede met zich meebrengt op terreinen als arbeidsparticipatie, gezondheid, scholing en huisvesting. Ervaringsdeskundigen brengen die kwetsbaarheid op een indringende manier en met humor over het voetlicht. De voorstelling stelt vragen over het handelen van mensen met macht en de gevolgen daarvan voor mensen in armoede. Met het stuk wil de groep een gesprek op gang brengen over hoe de participatiesamenleving een waardige plaats kan bieden aan mensen in kwetsbare situaties.

Ook in het centrum
Wil je verzekerd zijn van een plaats, meld je dan aan via omzieners@gmail.com. De voorstellingen op 24 en 25 mei zijn van 20.00 tot 21.30 uur. Op 17 en 18 mei speelt het gezelschap ook in theater De Krakeling in het centrum. 

Back To Top
×Close search
Zoeken