skip to Main Content

Samen sterk voor een fijner Reigersbos 

Tot en met 11 juni kunnen bewoners ideeën spuien over de toekomst van Reigersbos. Dat kan in een zeecontainer bij De Tamboerijn. 

ZUIDOOST  Sinds 1 mei kun je er niet omheen: de blauwe zeecontainer bij winkelcentrum Reigersbos, naast basisschool De Tamboerijn. Dit zogenaamde Hoodlab staat er nog tot en met 11 juni. Van woensdag tot met zaterdag zijn buurtbewoners tussen 14.00 en 20.00 uur welkom om te buurten, mee te denken over de toekomst van de wijk én hun ideeën daaromtrent op tafel te leggen. Bewoners die hier een activiteit willen organiseren, kunnen contact opnemen via 0683908380 of info@playgroundcity.nl. Meer infoZie: plygrnd.city.

Opknapbeurt  

Reigersbos werd opgeleverd tussen 1980 en 1984. De wijk is op weg naar haar veertigste verjaardag. De buurt is groen, maar op een aantal punten verouderd. Zo zijn de openbare ruimte en sommige sport- en speelvoorzieningen aan vervanging toe. Sommige plekken in de buurt voelen niet veilig, zoals rond de tunneltjes en op de parkeerterreinen langs de dreven. Ook zijn er onvoldoende woningen en voorzieningen, vooral voor jongeren en ouderen. De gemeente gaat Reigersbos stap voor stap opknappen. Maar eerst wil zij weten waar de bewoners behoefte aan hebben. Via onder meer het Hoodlab krijgt de gemeente input. Reigersbos is een van de 32 Ontwikkelbuurten in de stad. De gemeente stelt jaarlijks €10 miljoen beschikbaar voor deze wijken. 
 

Back To Top
Zoeken