skip to Main Content

Samen koken en eten in Osdorp

De Wilde Chefs uit Osdorp zijn genomineerd voor de Appeltjes van Oranje, de prijs voor de beste sociale projecten van het Oranjefonds.

NIEUW-WEST – ,,Initiatieven als de Wilde Chefs geven het signaal dat we naar elkaar omkijken en luisteren, zodat niemand er alleen voor hoeft te staan”, aldus het Oranjefonds dat de prijs, een bronzen beeldje dat is gemaakt door prinses Beatrix en €15000, jaarlijks uitreikt aan bijzondere sociale projecten. De Wilde Chefs zijn vrouwen uit Osdorp die samen koken voor buurtgenoten en andere gasten. Door samen te koken, leren ze van elkaar en groeien ze als individu. De koks hebben verschillende culturele achtergronden, en dat verschil proef je in de bijzondere gerechten die ze maken. Vaak is het voor deze vrouwen moeilijk om te werken, vanwege de zorg die ze hebben voor hun kinderen en/of andere familieleden. Door hun kooktalent in te zetten krijgen ze waardering. De buurtbewoners komen op initiatief van duurzaam initiatief The Beach bij elkaar in de Garage aan de Notweg. De Wilde Chefs vertellen verhalen aan de hand van het gemaakte gerecht en brengen zo werelden dichter bij elkaar. De vrouwen koken inmiddels ook voor grote groepen, staan op festivals, maken nieuwe recepten en worden uitgedaagd te koken met ingrediënten van lokale boeren.

Duimen!

Stemmen kan helaas niet meer, dus we moeten vooral maar heel hard duimen dat De Wilde Chefs uit Osdorp in mei uit handen van koningin Máxima een Appeltje van Oranje en €15.000 mogen ontvangen. Eten kan er in de tussentijd wel. Elke donderdag voor € 8, vanaf 18.00 uur.

Back To Top
Zoeken