skip to Main Content

Rum-distilleerderij bij Schinkel

Ben je uitgekeken op gin-tonic? Probeer dan eens ‘Amsterdamse rum’. In het Schinkelkwartier is er nu een rum-distilleerderij: de Spirited Union Distillery.

ZUID – In het Schinkelkwartier, op het randje van Zuid en Nieuw-West, is de eerste Nederlandse rum-distilleerderij geopend: de Spirited Union Distillery. Er gaat hier vierhonderdduizend liter rum geproduceerd worden, maar er komen ook proeverijen en workshops. Bezoekers kunnen het proces hier nu ook volgen met een Spirited Union Distillery Experience. Iedereen kan hier de bereiding van de drank volgen van ketel tot en met de fles. Zelf leren destilleren kan ook. In twee uur tijd leren deelnemers hoe ze hun eigen rum of gin kunnen brouwen. Oprichter Ruben Maduro (geboren in Breda, gedeeltelijk opgegroeid op Aruba) lanceerde in 2017 al zijn eigen rum: Union55. In een iontervie met sensez.nl vertelde hij: ,,Ik ben aan de slag gegaan een eerlijke en echte spiced rum te creëren met de beste natuurlijke ingrediënten. Op basis van een, op hout gerijpte Engelse stijl rum, afkomstig van een kleinschalige rum distilleerderij in Barbados, macereren doe ik handmatig met 5 verschillende kruiden voor 55 dagen. Geïnspireerd door de manier waarop sterrenkoks, en top chocolatiers, zoet en zout combineren, voeg ik Añana mineraalzout toe aan de rum. Het zorgt voor betere balans tussen de kruiden en de rum, verhoogt de smaak, en geeft zorg voor een ongekende ronde afdronk.”

Drinken of nippen

Maduro ziet mogelijkheden om met ruim een breed publiek te bedienen: ,,Een lichtere rum om te drinken als alternatief voor een gin-tonic of juiste een zware om puur te nippen,” vertelde hij aan missethoreca.nl. ,,Er kan nog zoveel meer.” Het kapitaal voor de distilleerderij is bijeengebracht door vrienden en rum-liefhebbers via crowdfunding.

Back To Top
Zoeken