skip to Main Content

Ruim tachtigduizend fietsen naar depot 

Ondanks dat de ‘bewaartermijn’ is verkort, raakt het fietsdepot in het Westelijk Havengebied door scherpere handhaving overvol. De gemeente overweegt een andere locatie. 

NIEUW-WEST – De gemeente wil de fietsen van de straat hebben, zoveel is duidelijk. Steeds meer Amsterdammers moeten daarom inwendig vloekend met taxi of bus afreizen naar Jarmuiden in het Westelijk Havengebied om hun rijwiel op te halen. AT5 meldde onlangs dat vorig jaar (2017) een recordjaar is met 81.000 fietsen. Meer dan ooit. Dit gaan er alleen maar meer worden. De gemeente is op bepaalde plekken keihard voor iedereen die zijn rijwiel niet in een stalling of vak zet dat daarvoor is bestemd. Rond De Hallen, de Rode Loper (vanaf het Rokin naar De Pijp) en op het Centraal Station en in de Kinkerstraat zijn er zogenaamde hotspots waar strenge regels gelden. Hier controleren de mensen van de gemeente scherp op losstaande fietsen.  

Oude metrobuis
Wie zes weken zijn rijwiel niet heeft gebruikt, kan erop rekenen dat zijn rijwiel wordt weggeknipt. Vandaar dat er in het Westelijk Havengebied steeds meer fietsen komen te staan. Omdat de bewaartermijn van de fietsen in het depot is verkort van dertien naar zes weken, passen hier wel steeds meer fietsen. Desondanks kijkt de gemeente naar een nieuwe plek in het centrum. Een oude metrobuis zou kunnen dienen als fietstunnel. De verwachting is dat fietsers hun kwijtgeraakte rijwiel dan eerder komen afhalen. Voor velen is zo’n tocht naar het Havengebied toch een behoorlijke reis.

Back To Top
Zoeken