skip to Main Content

Rommel ergert bewoners in West

Bewoners van West zijn dol op het park, maar minder gek op drukte in de buurt. En ze storen zich vooral heel erg aan rommel rond containers.

WEST – Afval op straat is voor de bewoners van stadsdeel West de allergrootste ergernis, zo blijkt uit een buurtenquête die het stadsdeel onlangs heeft gehouden. ,et deze enquête is de stand van zaken in Westerpark, Bos en Lommer, Oud-West en De Baarsjes in kaart gebracht. Uit het onderzoek blijkt dat bewoners zich ergeren aan geparkeerde fietsen, lawaai en bouwoverlast. Aan de buurtenquête, uitgevoerd door bureau Onderzoek en Statistiek, deden drieduizend mensen mee. Ook werd duidelijk dat een derde van de vuilcontainers altijd vol of stuk is. Als buurtbewoners hun vuilniszak naar de container brengen, dan merken ze in driekwart van de gevallen dat er rond de container rommel ligt. Het is er vies. Er ligt vuilnis, glas of grofvuil naast. Een krappe meerderheid (52 procent) van de buurtbewoners vindt wel dat de buurt vooruitgaat. Bewoners van De Baarsjes en Bos en Lommer zijn bovengemiddeld tevreden. Als pluspunten noemen ze het contact met de buren, het grote aanbod van buurtactiviteiten en digitale besluitvorming bij ingediende projecten en initiatieven zoals de Stem van West (zie ook elders in deze krant) en West Begroot. Een meerderheid van de bewoners vindt het niet te druk in de buurt, maar dat geldt niet voor de bewoners van Oud-West. Daar vindt twee derde van de respondenten dat ze het in de buurt te druk is. In Westerpark ervaart iets meer dan de helft drukte door evenementen in het park. Overigens zijn omwonenden van het Westerpark ook frequente bezoekers van ‘hun’ park. Bijna tachtig procent geeft aan er wekelijks te komen.

Minder populair
Het Vondelpark is erg geliefd bij bewoners van Oud-West. Bijna zeventig procent geeft aan hier wekelijks heen te gaan. Rembrandtpark en Erasmuspark zijn iets minder populair onder buurtbewoners in Bos en Lommer en De Baarsjes. Westbewoners staan volgens de enquête positief tegenover autoluwe gebieden, maar vinden het daarentegen niet fijn als parkeerplaatsen worden opgeheven.

 

 

 

Back To Top
Zoeken