skip to Main Content

Roemer Gast wordt Student van het Jaar

Roemer Gast Wordt Student Van Het Jaar

De opvolger van Sam Mulder, Student van het Jaar 2019, is bekendgemaakt door het Nova College. Zijn naam is Roemer Gast, Wie weet, misschien wordt hij dé ambassadeur voor het mbo.

HAARLEM – Het Nova College heeft de Student van het Jaar 2020 gekozen. Roemer Gast mag met deze eer strijken. Gast volgt met deze titel oud-student Grafisch Vormgeving Sam Mulder op. Met het winnen van deze titel is Gast automatisch kandidaat voor de landelijke ambassadeursverkiezing ‘Dit is mbo’. De zeventienjarige student laat weten: ,,De helft van de werkende bevolking heeft een mbo-achtergrond. Ik zet me graag in om dit belangrijke onderwijs onder de aandacht te brengen”. Gast volgt de opleiding met veel plezier de opleiding Acteur en zit in zijn tweede jaar. Als hij zijn diploma op zak heeft wil hij naar de toneelschool om daarna als acteur op de planken te staan. ,,Het gaat me om de reis die je met een groep maakt als je samen een voorstelling instudeert, samen dingen regelt.”

Challenges

Op 17 mei heeft het Ambassadeursgala plaats, waar bekend wordt gemaakt wie de mbo-ambassadeur wordt. Maar eerst worden de genomineerde mbo’ers getest op geschiktheid. Het voortraject kunnen belangstellenden in de maanden maart en april volgen via het kanaal ‘Mbo’ers pakken aan’ op YouTube. Op basis van een juryoordeel wordt dan besloten wie de nieuwe ambassadeur wordt. De deelnemers worden onder andere beoordeeld op hun communicatieve vaardigheden, leiderschap en hun probleemoplossend vermogen.

(Foto: Flickr / Elinerijpers)
Back To Top
×Close search
Zoeken