skip to Main Content

Rochdale komt met Woonchallenge Hofgeest

Wie uiterlijk op 27 maart met een goed plan komt, zou wel eens de nieuwe huurder kunnen worden van een ruimte in de H-buurt.

ZUIDOOST – Rochdale heeft in de H-Buurt leegstaande ruimte in de aanbieding. De woningcorporatie wil hiermee iets moois toevoegen aan de buurt en roept daarbij de hulp in van diverse partijen, zoals zorgaanbieders, bewonersinitiatieven en architecten. Tot uiterlijk 27 maart kunnen zij hun ideeën voor de ruimte indienen en zo in aanmerking komen voor een huurplek in de flat. Op 19 februari konden geïnteresseerden de ruimte bekijken en vragen stellen. De ruimte bevindt zich op de begane grond en op de eerste verdieping van de flat Hofgeest. Op de eerste verdieping zijn nu acht onzelfstandige huurwoningen. Op de begane grond is een grote ruimte die vroeger diende als werkplek en die omgebouwd kan worden tot bijvoorbeeld een winkel, café of ontmoetingsplek. De gevel kan ook open gemaakt worden met een deur of een groot raam. In het ideaalbeeld van Rochdale spelen de nieuwe huurders van de eerste verdieping ook een rol in de invulling van deze ruimte.

Kort en bondig

Tot en met 27 maart kunnen plannen voor deze wedstrijd, Challenge Hofgeest, worden ingediend bij Rochdale. Elk plan moet kort en bondig zijn en informatie geven over de invulling van de ruimte én de bijdrage aan de buurt. Samenwerking met lokale organisaties en initiatieven wordt aangemoedigd. Meer info? Zie: rochdale.nl.

Back To Top
Zoeken