skip to Main Content

ROC-studenten mogen sporten in de RAI

Voor de opleiding ‘Urban Sport’ mogen studenten lege ruimtes van de RAI gebruiken als sportlocatie als daar geen evenementen zijn.

ZUID – RAI Amsterdam gaat leerlingen van de studierichting ‘Urban Sport’ van het ROC van Amsterdam verder helpen met hun opleiding. De 21 leerlingen van het ROC mogen de komende jaren gebruikmaken van verschillende ruimtes in en om de RAI als opleidingslocatie. Deze krijgen een maatschappelijke bestemming als ze niet worden verhuurd of gebruikt. Het ROC van Amsterdam is dit schooljaar gestart met de nieuwe opleiding Urban Sport. Dit is een mbo waarbij leerlingen worden opgeleid uitdagende activiteiten te bedenken en organiseren in de binnensteden. Na de opleiding kunnen studenten aan de slag als bewegings- en activiteitencoördinator voor allerlei doelgroepen. Ondernemerschap en gebruik van technologie is daarbij erg belangrijk. Voor deze opleiding zocht het ROC naar locaties waar leerlingen sportactiviteiten kunnen bedenken en uitoefenen. Deze leerlingen maken nu gebruik van ruimtes die de RAI voor een bepaalde periode niet gebruikt. Elke locatie kan worden gebruikt om de Amsterdammers in beweging te krijgen. Denk aan een bootcamp in de Europahal tot een dansles op het podium van het Auditorium of skateboarden op de bovenste etage van Parkeerplaats 4. Ze zullen dan ook regelmatig Amsterdammers uitnodigen om mee te doen.

Thuisbasis

Wie meer wil weten over deze opleiding kan contact opnemen met Kick Koenders van ROC Amsterdam. De thuisbasis van de opleiding is MBO-college Zuid aan de Europaboulevard (tegenover de RAI) en is onderdeel van de opleiding Sport en Bewegen van het ROC. Studenten gaan niet alleen in de RAI, maar buiten aan de slag. Ze krijgen bijvoorbeeld les in het Vondelpark en in het Amsterdamse Bos. Om aan de opleiding deel te kunnen nemen, is een vmbo-t of vmbo-k opleiding op niveau 4 nodig.

 

Back To Top
Zoeken