skip to Main Content

Rivierenbuurt is in 2020 ‘waterproof’

Rivierenbuurt

Door de klimaatverandering gaat het steeds heftiger regenen maar de straten staan ook blank doordat de riolen aan vervanging toe zijn.

Waternet gaat de waterproblemen voortvarend aanpakken. In de Scheldebuurt komen grotere rioolbuizen met een hogere capaciteit en er komt een nieuw rioolgemaal op de hoek Rooseveltlaan-Waalstraat.

De Rivierenbuurt  is een van dieAmsterdamse buurten waar de straten blank staan na een fikse regenbui. Dat komt deels door de klimaatverandering.

Om ervoor te zorgen dat bewoners ook in de toekomst droge voeten houden, werkt Waternet aan een zogenaamde waterberging onder de trambaan. Bij de groenstroken in de Kennedylaan, en bij het Jekerplein en Merwedeplein past Waternet de inrichting zo aan dat het overtollige water tijdelijk wordt opgevangen en daarna in de bodem zakt.

Verder wordt er ook een appel gedaan op de buurt. Volgens Waternet zou het helpen als buurtbewoners hun geveltuin en achtertuin zo inrichten dat het water sneller weg kan stromen. Bijvoorbeeld met een regenton, of door in plaats van tegels te kiezen voor gras.

De werken in de Rivierenbuurt beginnen na deze zomer en duren ongeveer tot 2020. Dat is het moment dat de Rivierenbuurt ‘waterproof’ is.

Back To Top
Zoeken