skip to Main Content

Richting de nieuwe Bijlmer  

Online zijn nu vier mini-documentaires te zien waarin bewoners uit Venserpolder en de H-buurt vertellen hoe het is om hier te wonen en welke veranderingen er zijn.

ZUIDOOST – Zowel bedrijven als de gemeente investeren veel in de Bijlmer. De buurt is dan ook volop in ontwikkeling. Maar profiteert iedereen van de nieuwe kansen die er worden gecreëerd? Die vraag loopt als een rode draad door de vier mini-documentaires die film- en productiebedrijf Y.V.E. Ent. eind vorig jaar maakte en online zette. De serie is te zien op de website richtingdenieuwebijlmer.nl. In iedere aflevering worden twee bewoners uit Venserpolder en de H-buurt gevolgd. Ze halen herinneringen op, praten over veranderingen in de wijk en vertellen wat ze vinden van de plannen in hun buurt. 

Congo
Vanuit Heesterveld zet Y.V.Ent. ‘unieke verhalen’ om in ‘sprekende beelden’. Volgens de website koesteren ze daarbij ‘de creativiteit van de straat, de stad en de jonge geest’. Voor het project ‘Richting de nieuwe Bijlmer’ werkte het bedrijf samen met de gemeente. Eerder deden ze dat ook voor een filmpje over de potentie van de H-buurt. Het bedrijf is opgezet door Yve Baya, een voormalig vluchteling uit Congo. Na eerst zeven jaar in Duitsland te hebben gewoond, kwam hij in Amsterdam terecht.

Back To Top
Zoeken