skip to Main Content

Restaurant Misverstand in Museum van de Geest

Restaurant Misverstand Dit Keer In Museum Van De Geest!

Om meer begrip voor en kennis te creëren over dementie is het programma Restaurant Misverstand in het leven geroepen. Dit keer heeft het plaats in Museum van de Geest.

HAARLEM – Het tweede seizoen van het televisieprogramma Restaurant Misverstand komt eraan. Vanaf 1 september kunnen kijkers weer zien wat er met dementie allemaal nog wel kan. Dit seizoen heeft het televisieprogramma wel op een heel passende plek plaats, namelijk in het museumcafé Thuys van het Museum van de Geest | Dolhuys. In dat museum ontdekken bezoekers meer over de eigen geest en die van anderen. Met ondersteuning van chef-kok Ron Blaauw gaan de elf deelnemers aan de slag in het restaurant. Geen van allen hebben horeca-ervaring en allemaal hebben ze relatief jong de diagnose van een vorm van dementie gekregen. Verder worden ze geholpen door presentator Johnny de Mol en professor Marjolein de Vugt, zij is gespecialiseerd in dementie op jonge leeftijd.

Begrip en kennis

Het programma heeft als doel begrip voor en kennis over dementie te vergroten. Blaauw: ,,Deze mensen waren nog allemaal actief aan het werk en hadden goede banen toen zij de diagnose dementie kregen. Daarna kwamen zij thuis te zitten. Maar deze diagnose wil niet zeggen dat ze helemaal niets meer kunnen! Ik zag ze met elkaar vol enthousiasme aan het werk in Restaurant Misverstand.” Het programma wordt samen met Alzheimer Nederland gemaakt. Die organisatie zet zich in voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun dierbaren, ook werkt de organisatie aan een toekomst zonder dementie. De organisatie meldt: ‘Het is belangrijk dat er veel meer activiteiten op maat komen voor de groeiende groep mensen met dementie, zodat zij zo lang mogelijk kunnen blijven meedoen en zich waardevol voelen.’ Vanaf woensdag 1 september is Restaurant Misverstand wekelijks om 21.30 uur te zien op SBS6.

(Foto: William Rutten)

Lees ook…

Gedenksteen geplaatst: Vrijwilligers de Houtvaart

Back To Top
Zoeken