skip to Main Content

Rent-a-Cop: Agenten op bestelling 

Het basisteam Nieuw-West Zuid van de politie reageert op wensen van bewoners. Deze verzoeken kunnen zij indienen via Facebook en Instagram. 

NIEUW-WEST – Op deze manier heeft de politie acht keer een zogenaamde Rent-a-Copactie uitgevoerd. De politie roept hierbij bewoners van de buurt op om aan te geven waar zij last van hebben. Vervolgens gaat de politie hierop actie ondernemen. Volgens de politie hebben bewoners veel onderwerpen aangedragen, bijvoorbeeld over parkeerproblematiek, fietsen in winkelcentra, snelheidsovertredingen en geluidsoverlast. Zo bepalen de bewoners feitelijk wat de politie doet en waar die zich bevindt. De onderwerpen kunnen de bewoners aangeven via Facebook op de pagina PolitieAmsterdamNieuwWestZuid en de instagrampagina van het basisteam. Via deze kanalen koppelen de agenten de acties terug met de resultaten. Hiermee hoopt de politie de veiligheid en leefbaarheid in de buurt te vergroten en burgers meer te betrekken bij het politiewerk.  

In de toekomst
De Rent-aCopacties komen uiteraard naast het reguliere politiewerk. Het basisteam wil er vanwege het succes mee doorgaan en wil blijven aansluiten bij de wensen van bewoners. Het team doet dan ook onderzoek naar hoe acties in de toekomst kunnen worden vormgegeven. 
 

Back To Top
Zoeken