skip to Main Content

Renovatie Van der Pekbuurt uitgesteld!

In Leegstaande Woningen Aan Het Meidoornplein Wordt Gekeken Wat Er Zoal Moet Gebeuren Tijdens De Renovatie.

De renovatie van de Van der Pekbuurt is uitgesteld vanwege de (te) hoge kosten. Vervelend, want volgens de huurdersvereniging is er sprake van ernstig achterstallig onderhoud…

NOORD – De renovatie van het noordelijk deel van de Van der Pekbuurt is uitgesteld. Pas eind van dit jaar wordt bekendgemaakt wat de planning gaat worden. De reden van het uitstel is simpelweg dat de plannen, zoals die voorliggen, Ymere teveel geld gaan kosten. Op dit moment wordt in lege woningen op het Meidoornplein en de Bremstraat onderzocht wat er verbeterd moet worden en op welke manier dat het beste kan. Er wordt daarbij gezocht naar alternatieven om enerzijds kosten te besparen en anderzijds een goede woningkwaliteit toch waar te kunnen maken. De plannen die zijn bedacht, zijn in samenspraak met de gemeente en de Huurdersvereniging Van der Pek vormgegeven. Regiomanager Chris Pettersson van Ymere liet weten: ,,We begrijpen dat deze vertraging geen prettige boodschap is voor onze huurders. Maar zo’n grote investering wil je goed en zorgvuldig voorbereiden. En nog belangrijker, onze huurders moeten instemmen met onze plannen.”

Teleurgesteld

Voorzitter Bart Stuart van huurdersvereniging Van der Pek liet aan nul20.nl weten teleurgesteld te zijn. ,,We waren al drie jaar constructief in gesprek en er lag een uitgewerkt plan. De moed zakt je in de schoenen. De vrees is toch waar dit uitstel tot minimaal 2023 toe gaat leiden.” Volgens Stuart is er sprake van ernstig achterstallig onderhoud. In totaal moeten er 1.123 woningen en 42 bedrijfsruimten worden aangepakt. Aanvankelijk zou in 2023 met de renovatie worden gestart, of dat nog gaat lukken is vooralsnog de vraag.

(Foto: Stadsarchief Amsterdam / Martin Alberts)

Lees ook:

Strijd voor bibliotheek blijkt succesvol!

Back To Top
Zoeken