skip to Main Content

Regisseur debuteert met film over Kraaiennest

Mario Gonsalves groeide met zijn Antilliaanse moeder op in Kraaiennest. Hij is een man met een missie: met zijn afstudeerfilm Patroon wil hij andere jongeren helpen.

ZUIDOOST – Mario Gonsalves draait zijn hand niet om voor commercials, maar het liefst vertelt hij verhalen. Patroon valt in die laatste categorie. Zijn eerste film is ook zijn afstudeerproject bij de filmopleiding van HKU. De film draait om Delano, een jongen die opgroeit in Kraaiennest en zich van daaruit een weg baant naar volwassenheid. Gonsalves zei tegen AT5 dat hij met de film herkenning wil bieden. Voordat hij naar Kraaiennest kwam, woonde hij alleen met zijn moeder op de Antillen. ,,Toen ik hier kwam wonen, was het een beetje moeilijk. Je wordt een beetje gestereotypeerd. En we willen met deze film laten zien dat wij ook ‘struggles’ hebben. We wilden een soort identiteitsfilm maken voor jongens zoals ik en andere migrantenjongens. Waarin we onszelf kunnen herkennen, maar ook opdat andere mensen ons beter begrijpen.”

VICE
Via crowdfunding haalde hij onlangs €10.500 binnen, daarnaast kreeg hij meer dan €1.000 aan ‘losse’ donaties. Op zijn facebookpagina meldt Gonsalves dat hij ook een partnership is aangegaan met het internationale mediabedrijf VICE. Benieuwd hoe zijn project vordert? Updates komen op recent.co!

Back To Top
Zoeken