skip to Main Content

Regenwachtstation Middenmeer Noord is open

Regenwachtstation Middenmeer Noord Is Open

Door de klimaatverandering krijgen vooral steden te kampen met overlast door hoosbuien. De ‘regenwachters’ in Oost informeren en bieden ‘pechhulp’.

OOST – Sinds 1 maart is in Middenmeer Noord het Regenwachtstation Middenmeer gestart, een initiatief van de Regenwacht. Deze organisatie wil bewoners en ondernemers bewuster maken van wat zij zelf kunnen doen om overlast en schade door hevige regenbuien te verminderen. De komende maanden zullen medewerkers van het Regenwachtstation actief zijn in Middenmeer Noord, grofweg het gebied tussen de Linnaeuskade, Hogeweg, Archimedesweg en het Galileiplantsoen. Ze zullen aanwezig zijn bij diverse buurtactiviteiten om zo veel mogelijk in contact te komen met bewoners. Ook zullen ze met bewoners en ondernemers praten over verbeteringen/aanpassingen op hun terrein. Ingeval van nood zijn ze via regenwacht.nl te bereiken voor ‘pechhulp’.

Onderhoud

Als gevolg van de klimaatverandering krijgen steden te kampen met overlast van hoosbuien. Door de toenemende bebouwing en bestrating kan al dat regenwater niet weg. De riolen zijn niet geschikt voor de afvoer van extreem grote hoeveelheden regen. Het regenwater blijft op straat staan en stroomt daarna naar het laagste punt van de buurt, zoals tuinen. De gemeente wil dat Amsterdam in 2050 regenbestendig is. Daarom heeft zij onder meer renovatie- en onderhoudswerkzaamheden van wegen en riolering in Middenmeer Noord gepland. Met de hulp van de ‘regenwachters’ van het station moet de buurt nóg regenbestendiger worden.

Back To Top
×Close search
Zoeken