skip to Main Content

Red Light straks in Noord?

Komen er straks drommen sekstoeristen naar Noord? De gemeente wil De Wallen opschonen en ook ons stadsdeel is in beeld als plek waar een erotisch centrum zou kunnen staan.

NOORD – Dat burgemeester Femke Halsema afscheid wil nemen van de prostitutie op De Wallen is bekend. De drommen veelal dronken toeristen die zich vergapen aan de sekswerkers is de gemeente al geruime tijd een doorn in het oog. Maar ‘sex sells’, dus wordt er gedacht aan een nieuwe locatie waar de seksklant aan zijn trekken kan komen, figuurlijk gesproken. Dat kan een erotisch centrum zijn met prostitutie, horeca en entertainment, maar ook een rechttoe rechtaan prostitutiehotel is een optie. Over de kans van slagen van dergelijke centra liet Halsema weten: ,,De uitstraling moet aangenaam zijn, niet louche.” Maar waar moet dat nieuwe sekswalhalla komen? In Noord? Het Parool meldde al eerder dat de gemeente een shortlist heeft gemaakt waarop acht locaties staan, daarvan ligt één in Noord, namelijk Het Hamerkwartier, tussen de Meeuwenlaan en het IJ.

Sekswerkers kritisch
Maar niets is nog zeker. Volgens de burgemeester zal het nog minimaal drieënhalf jaar duren voordat het sekscentrum er staat, maar mogelijk nog veel langer. En dan zijn er ook nog andere stadsdelen in beeld. In Nieuw-West zijn dat twee locaties in Sloterdijk. In Zuidoost betreft dat Amstel III, het terrein tussen de Johan Cruijff Arena en het AMC, en de Arenapoort, rondom station Bijlmer. In Zuid nabij de RAI en in Oost betreft het de Eenhoornbuurt. Het leeuwendeel van de sekswerkers op de Wallen zien het plan om te verhuizen overigens niet zitten.

(Foto: FLICKR / Thomas Hawk)
Back To Top
Zoeken