skip to Main Content

Red de Molen van Sloten! 

De Molen van Sloten is dringend aan renovatie toe. Een crowdfundactie moet de kap, wieken en stelling redden van de ondergang. 

NIEUW-WEST – De Molen van Sloten heeft bijna een halve ton nodig voor een dringende opknapbeurt, zo staat te lezen op de website van de molen. Ook aan de spandoeken die aan de molen zijn bevestigd, is te zien dat er geld nodig is om het monument van de ondergang te redden. Met een crowdfundingsactie moet het benodigde bedrag van €48.724 worden bijeengebracht. Het geld is nodig voor het ‘kloppen’ van de kap, om te voorkomen dat er gaten in het dak vallen. Daarnaast zijn de wieken en de stelling (onderkant) van de molen dringend aan renovatie toe. Het metaal is roestig en het hout verkeert in slechte staat. En als het repareren gedaan is, moet de hele molen worden geschilderd. De molen aan de Akersluis is een van de bekendste gebouwen van Nieuw-West en speelt nog steeds een rol in het waterbeheer van Nieuw-West. Als door regenval het water stijgt, dan pompt de molen het overtollige water naar de Ringvaart. Daarnaast is in de molen een kuiperijmuseum gevestigd.

Vrienden en omwonenden
De Lions Club van Badhovedorp, het Prins Bernard Cultuurfonds, ABNAMRO en de Vrienden van de Molen hebben al €11.000 van het benodigde bedrag bijeengebracht. Nu roept het bestuur sponsors, vrienden, omwonenden en anderen die de molen een warm hart toedragen op om te doneren voor het behoud van de molen. Kijk op molenvansloten.nl voor de details.

Back To Top
Zoeken