skip to Main Content

Raquel van Haver, de kunstenares uit de Bijlmer

Ze exposeert in het Stedelijk Museum en zelfs prinses Beatrix heeft een schilderij van haar gekocht. Kunstenares Raquel van Haver uit Zuidoost is duidelijk een rijzende ster.

ZUIDOOST – Tot 7 april hangt het werk van kunstenaar Raquel van Haver (29) uit Zuidoost in het Stedelijk Museum. De serie Spirits of the Soil is speciaal gemaakt voor deze tentoonstelling. De schilderijen gaan over haar ervaringen in de Bijlmer, of over haar verblijf in de buitenwijken van Afrika en Zuid-Amerika. Raquel is geboren in Bogotá in Colombia, ze werd geadopteerd door Nederlanders en groeide op in Hoorn. Op haar zeventiende verliet ze het ouderlijk huis en vertrok ze naar Ganzenhoef waar ze ging samenwonen. Aan de Groene Amsterdammer vertelde Raquel dat ze wordt aangetrokken door ‘moeilijke plekken in de stad’, zoals de Bijlmer, waar ze nog altijd woont. Vorig jaar won Raquel de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2018. Prinses Beatrix was onder de indruk en kocht een schilderij. De kunstenares vertelde over haar ontmoeting met de prinses in het AD: ,,We hebben een leuk gesprek gehad. (…) Ik hoop dat het ergens mooi hangt.”

Haar ervaringen
Een van de geëxposeerde werken in het Stedelijk verbeeldt Raquels ervaringen in de Bijlmer, namelijk het gigantische ‘We Don’t Sleep As We Parade All Through The Night’, dat maar liefst vier bij negen meter is.

 

Foto: Martijn van Nieuwenhuyzen

 

 

Back To Top
Zoeken