skip to Main Content

Quality time bij de brunch  

Meer tijd doorbrengen met familie en vrienden is een populair voornemen voor het nieuwe jaar. Trap 2019 goed af en praat bij tijdens een weekendbrunch, thuis of buitenshuis! Drie suggesties in Oost. 

OOST – De trendsetter op brunch-gebied is Drovers Dog. Deze zaak met Australische genen heeft twee filialen in Oost. Inmiddels zit er ook een vestiging in de Heemstedestraat in Zuid. Dat kon niet uitblijven, want zo’n top-zaak wil iedereen wel in zijn buurt hebben. De opmars van het mini-imperium begon in 2013 vanuit de Eerste Atjehstraat. De tweede zaak in de Wibautstraat is groter dan de eerste en is vooral in het weekend druk bezet. Het brunchmenu is ook om je vingers bij af te likken: pittige shaksuka (een Israëlisch eiergerecht uit de oven), gepocheerde eieren met spinazie, geroosterde kastanjechampignons en hollandaisesaus, een hartige taart met asperges, tomaat, biet en een saus van papaya.

Bar Botanique  

In de Eerste van Swindenstraat zit de brunch-hit onder millennials: Bar Botanique. Het tropische interieur heeft wat weg van een jungle en doet het goed op instagram. Je bruncht er met huizenhoge Franse tosti’s, zoals de Croque Reuben met pastrami, zuurkool en emmenthaler. In de sectie ‘licht en verantwoord’ zijn er sandwiches met avocado, bospeen, zwarte sesam en rettich (een soort radijs). Conform de trend zijn er bowls in vele versies, zoals met mango, banaan, kokos en havermout.  

Bakhuys  

Wie de dag het liefst met brood begint, zit gebakken bij het Bakhuys in de Sarphatistraat. Vanaf de houten tafels kun je zien hoe Henk Jongejans en zijn team brood bakken in een houtgestookte oven. Broden van uiteenlopende granen met of zonder noten en krenten, maar natuurlijk zijn er ook croissants en chocoladebroodjes. Dat Franse accent zie je ook terug bij de patisserie en de desserts die er worden verkocht. Voor hamburgers en soepen draaien de medewerkers ook hun hand niet om.

Back To Top
Zoeken