skip to Main Content

Purmerplein krijgt restaurant Lazuur

Purmerplein Krijgt Restaurant Lazuur

In augustus gaan aan het Purmerplein 8 de deuren open van Lazuur, een restaurant met een Frans georiënteerde kaart. De cv’s van de eigenaren zijn veelbelovend.

NOORD – Rogier van Dam en Elise Moeskops hebben al Lastage, een restaurant met één Michelinster in het centrum van de stad. Maar samen met Sherif Khalil, de huidig souschef van restaurant Kaagman & Kortekaas, en Vloerkleed B.V. beginnen ze nog een zaak: Lazuur. Dit restaurant gaat in augustus open aan het Purmerplein 8, op de plek waar voorheen Place du Nord zat. Volgens Misset Horeca werd Moeskops benaderd door Vloerkleed, de club ondernemers die onder meer Zilt en De Casablanca op de Zeedijk heeft. Deze entrepreneurs zijn vooral bezig met cafés en begrepen dat ‘een restaurant andere koek is’.

Kruispunt buurten
Khalil krijgt de dagelijkse leiding in de keuken. Het restaurant krijgt zo’n 55 couverts. Op de menukaart komen moderne, Frans georiënteerde gerechten. Moeskops wordt er de gastvrouw. Van Dam blijft koken bij Lastage, maar maakt af en toe een uitstapje naar Lazuur. Tegen Misset Horeca zei hij: ,,Het Purmerplein ligt op een kruispunt van verschillende buurten die we allemaal wat willen bieden. Daarom wordt gekozen voor gerechten die in kleinere en grotere porties besteld kunnen worden.”

Back To Top
×Close search
Zoeken